Женско парти

Повода- гостуването на наша много скъпа приятелка, която преди около година се премести със семейството си в Европа и от тогава не сме се виждали. Събрахме се в къщи с най-близките й приятелки, да се видим и побъбрим, а защо не и да пийнем, и похапнем:).

Ето някои от нещата, които аз приготвих:
Питка, салата Табули и Италианска доматена салата



Пълнени чушки със сирене, яйца и извара


Ролца от тиквички



Терин с пушена сьомга и печени чушки






Наденички и пилешки шишчета, изпечени на барбекюто от съпруга ми.



... и десерта - Чийзкейк с желе от къпини, набрани от децата.



Това бяха някои от нещата, които приготвих аз, а всеки от гостите носеше също по нещо, така че може да си представите колко пълна беше масата, колко от тази храна се изяде и колко остана, така че вече 5-ти ден от събирането, аз все още не съм готвила:)

... а ето ги и "виновниците" за това толкова приятно събиране, с малката ми дъщеря, на която също липсваха много и всеки път, когато отидем с нея на кафе, ме разплакваше като каже "Мамо, бадиш се П. и А., дойдат с нас пием кафе"(това е нейния български), тя така и не разбираше първите месеци, колко далече са вече те и все си спомняше за приятните ни срещи "на кафе" с тях.

Comments

  1. Чудесна трапеза, Танита!

    Грабнаха ме питката, терина и чийзкейка :-)))

    Здраве и късмет за теб, лъчезарните ти момичета и близките ти хора!

    ReplyDelete
  2. Това са страхотни мигове!Поздрави за чудесните предложения!

    ReplyDelete
  3. И аз искам пък ;-))))
    Всичко, което си приготвила е чудесно Танита!

    ReplyDelete
  4. Танита, а откъде намери тук чушки като българските? Така са ми са се дояли пълнени чушки, но по магазините само камби продават :(

    ReplyDelete
  5. Лятото и есента по пазарите, фермите, азиатските магазини. Това лято и от Whole Foods купих точно такива за пълнене с яйца и сирене.
    Ако си от района на Сиатъл мога да ти кажа точно местата от които купувам.

    ReplyDelete
  6. Да, в района на Сиатъл сме. От източната страна на езерото, но и до Сиатъл бих отскочила за чушки :D. В Whole Foods пазарувам често, но никога на съм виждала. В определени месеци ли ги има само? Благодаря ти много! -Рали

    ReplyDelete
  7. Да, само летните месеци до към края на септември. В Белвю в ето тази ферма продават http://www.billpacefruitandproduce.com/, в Линууд, на плацата на Sports Authority има един пакистански магазин, там също има и в WinCO цяло лято имаше зелени чушки. Много хора ходят до фермите в Якима и от там направо си ги берат.

    ReplyDelete

Post a Comment