Сладкиш с круши и мед

Продукти: 3с.л мед 3с.л кафява захар 2 големи круши, почистени от сърцевината и семките, и нарязани на филийки по височина. 4с.л масло(60г), меко 1/3ч.ч захар(ако обичате по-сладичко сложете 1/2ч.ч) 2 яйца 3с.л прясно мляко 1ч.ч брашно 1/2с.л бакпулвер 1ч.л смлян карамфил или канела Щипка счукан или смлян карамфил Цели орехови ядки Пресейте брашното с бакпулвера и канелата. Поръсете дъното на тавичка с диаметър 20см с меда и кафявата захар, разпределете ги равномерно. Върху меда и захарта наредете парчетата круша, в средата и между краищата на парчетата, поставете по една орехова ядка.. Разбийте маслото със захарта до гладък крем и прибавете едно по едно яйцата, като разбивате след всяко, докато се усвои добре. Прибавете половината брашно, разбъркайте добре, прибавете прясното мляко, объркайте и прибавете останалото брашно и карамфила. Объркайте до гладка смес. Изсипете сместа върху крушите. Печете в предварително загратя до 175С(350Ф) градуса фурна, за около 35-40 минути. Извадете от фурната и веднага обърнете върху голяма чиния.( Ако се забавите, карамела от захарта и меда ще се втвърди и ще залепне по страниците и дъното. Ако вече е залепнал на места по страниците, минете бързо с нож по края, преди да обърнете.) Като изстине, нарежете на парчета и сервирайте с топка сладолед, разбита сметана или кисело мляко.

За повече снимки, новини и идеи от мен, може да ме последвате в Инстаграм  и да харесате страницата на блога във Фейсбук!

Comments

  1. Чудесно изглежда и... не се съмнявам, че е чудесен и на вкус, Танита!

    Поздрав и :-)

    ReplyDelete
  2. Благодаря ти, Дими! Вкусен беше, да, имам поръчка пак да го направя:)

    ReplyDelete
  3. наистина изглежда невероятно, определено ще се пробва :-)

    случайно попаднах на блога ти и вече си в онзи списък, ще мога да те следя и проверявам редовно ;-)

    (познавам рецептите ти от форумите)

    ReplyDelete
  4. Танитка, обожавам такива сладкиши! Аз имам един подобен със сливи, но не се бях сещала да сложа мед! Благодаря за хубавото предложение!

    ReplyDelete

Post a Comment