Сладкиш с крем сирене и орехов топинг

Този сладкиш може да се опише само с две думи - много вкусен! Маслен блат, покрит с тънък слой лимонов чийзкейк, орехов пълнеж и топинг.
За основата: 1ч.ч брашно 1/2с.л бакпулвер 1/3ч.ч захар 1/4ч.ч масло
1/4ч.ч крем сирене "Филаделфия" 2ч.л настъргана кора от лимон Пресейте брашното с бакпулвера и смесете със захарта и лимонoвата кора. Нарежете крем сиренето и маслото на малки кубчета и прибавете към сухата смес. Намачкайте с пръсти, докато се оформи тесто. Полученото тесто разстелете на дъното на добре намаслена и набрашнена тавичка с размери 23х33см(9х13”). Печете в предварително загрята до 175С(350Ф)градуса, около 10- 12 минути или докато леко покафенее. Извадете от фурната. Лимонов крем: 3/4ч.ч крем сирене "Филаделфия" 1/3ч.ч захар 2 яйца 1ч.л настъргана лимонова кора 1с.л изцеден лимонов сок Разбийте с миксер крем сиренето със захарта до гладък крем и прибавете едно по едно яйцата, като биете разбивате след всяко, докато се усвои от сместа. Прибавете лимоновата кора и лимоновия сок, объркайте. Получения крем равномерно разстелете върху изпечения блат. За ореховата смес: 2 яйца 1ч.л течен екстракт от ванилия 1/2ч.ч кафяява захар 2с.л брашно 1/2ч.л бакпурвер 3/4ч.ч счукани орехи Още 1/4ч.ч орехи за поръсване Разбийте яйцата с ванилията и прибавете към тях кафявата захар, бийте докато се разтвори захарта. Прибавете брашното и бакпулвера, объркайте. Прибавете 3/4ч.ч счукани орехи, разбъркйте добре и получената смес изсипете с лъжица върху лимоновия крем(сместа е по-гъста от лимоновия крем и затова се изсипва лъжица по лъжица върху него, при печенето една част от нея потъва под крема от крем сиренето). Поръсете отгоре с 1/4ч.ч счукани орехи. Печете в предварително загрята фурна до 175С(350Ф) градуса, около 20-25 минути. Охладете и нарежете на 24 парчета.
Преди сервиране може да поръсите с пудра захар.
Ако все пак остане до следващия ден, основата поема от лимоновия крем и омеква, сладкиша става много сочен.

Comments

  1. Танечка,
    няма начин а не е вкусен
    с този лимонов крем !
    Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Изглежда много вкусно! Искам да питам какво е това крем сирене? Защото това в малките пакетчета за нищо не става

    ReplyDelete
  3. Филаделфия ползвам, ще го допълня по-горе.

    ReplyDelete
  4. Този слазкиш може да се опише с много думи - вкусен и ужасно добре изглеждащ :) Благодаря за споделеното. Прекрасен е!

    ReplyDelete
  5. Много вкусен!! Лимоновият крем и на мен ми звучи адски съблазнително - и изглежда супер!!

    ReplyDelete
  6. Прекрасни чийз блокчета,Таня!
    Предчувствам,че ще е много вкусен този слидкиш,още повече,че чийзовете са ми сред любимите десерти!

    Поздрави и хубав ден!

    ReplyDelete
  7. Благодаря ви момичета, опитайте го, няма да съжалявате!

    ReplyDelete
  8. То на снимките си личи ,че е вкусен,а ако се опита сигурно ще е наистина запомнящ се :)

    ReplyDelete
  9. Извинявай,ако е писано някъде,но не съм го видяла.Колко е 1/4 ч.ч. масло като грамаж от пакетчето? Много харесвам сладкишите ти и понеже съм го срещала и на други твои рецепти карам на око:)
    Благодаря предварително!

    ReplyDelete
  10. 1/4ч.ч масло е около 55 грама.

    ReplyDelete
  11. Здравейте Танита,
    позравления за чудесния блог и хубавите рецепти в него. Днес за именния си ден се представих с Вашия сладкиш и имах голям успех. Благодаря Ви!
    Имам питане за лимоновия крем - получи се течен след изпичането. На какво според Вас се дължи? Беше добре опечен отгоре, може би е от крема-сиренето (не Филаделфия, българска марка)?
    Хубав ден!

    ReplyDelete
  12. Наистина може да е от крем сиренето, защото то е само сирене и яйца, консистенцията му трябва да е като на чийзкейк. И като изстина ли си остана така течно?

    ReplyDelete
  13. Когато изстина леко се стегна, но остана кремест.
    Замислих се дали не е от печенето, защото основата беше златиста, но не кафява - може би трябва още малко отдолу. Ще пробвам по-нататък и ще пиша.
    Следващият път задължително ще бъде Филаделфия.
    Хубав ден и благодаря!

    ReplyDelete
  14. Да, може би и малко още е трябвало да се пече!

    ReplyDelete
  15. Tаня,този сладкиш така ме заинтригува,че реших да го направя на всяка цена-в момента го пека и ще постна отзиви как се е получил малко по-късно.
    благодаря ти много за рецептата-твоите рецепти са винаги много сполучливи и лесни за изпълнение и винаги когато ми трябва изпитана и вкусна рецепта първо твоя блог отварям!готвачка си голяма/и пекарка!/

    Teo Chasse
    ME,USA

    ReplyDelete

Post a Comment