Sunday, November 22, 2009

Шоколадов салам “Амарето”1 пакет бисквити Petit Beurre(около 25бр)
250г шоколад, начупен на малки парченца
2с.л прясно мляко
120г меко масло
3с.л ликьор Амарето
1/2ч.ч филирани бадеми, леко препечени
2 жълтъка
4с.л смлени бадеми

Отделете 3 бисквити, а останалите начупете на малки парченца.Поставете парченцата шоколад в малка тенджера, заедно с прясното мляко, ликъора и една лъжица от маслото, и разтопете на водна баня, като бъркате непрекъснато.(Огъня не трябва да е много силен, за да не се пресече шоколада и да стане на бучки)
Свалете разтопения шоколад от огъня и след минутка прибавете един по един жълтъците, а след това малко по малко и останалото масло, като бъркате през цялото време.
Към получения крем прибавете начупените бисквити и филираните бадеми и объркйте добре сместа, така че бисквитите да се покрият с крема.
Поставете сместа за 1 час на студено място.Смелете в процесор останалите бисквити до много ситно(като галета) и ги объркайте със смлените бадеми.
Изсипете шоколадово-бисквитената смес върху голямо парче фолио или хартия за печене и оформете руло с дължина 35см, завийте много стегнато с фолиото(хартията) и поставете в хладилника за около 4 часа или докато се втвърди напълно.Преди да сервирате, развийте салама и оваляйте в сместа от смлени бисквити и бадеми.
Оставете малко да омекне и нарежете на парчета.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...