Печени мариновани пилешки крилца и бутчета

Много крехки, сочни и вкусни, откак ги направих за първи път вече са любими на голямата ми дъщеря, дори си поиска да й сложа за обяд в училище.


Около 1 кг пилешки крилца и малки бутчета
Сокът от 2 лимона
1 с.л зехтин или олио
2ч.л червен пипер
1ч.л смлян кимион
1ч.л сол

В голям плик се слагат всички продукти, затваря се и се разтръсква докато крилцата и бутчетата се покрият с подправките.
Оставят се в хладилника за 3-4 часа или цяла нощ.

Нареждат се в голяма тава, така че да не са плътно едно до друго. Пекът се 20 минути в загрята до 220 С (425 Ф), после се обръщат и се пекът още 10-13 минути.







Успешна учебна година за тези, които днес ще чуят първия звънец. Нашата учебна година започна преди 10 дена, набираме вече  "скорост", и аз, и девойките, трудно ни е да превключим на училищен режим, след такова вълнуващо и емоционално лято.


Comments

  1. Таничка,много са апетитни крилцата!
    Красавиците са пораснали.
    Успешна учебна година!

    ReplyDelete
  2. Благодаря Дани! Растат девойките, по-бързо отколкото на мен ми се иска, особено пък това лято пораснаха страшно много!

    ReplyDelete
    Replies
    1. от пътешествията ще да е :)
      Успешна учебна година и на вас, Таня!
      Много здрави да сте и успех на момичетата!
      За утре вечер съм планирала едни крилца, ще направя тези твоите :)

      Delete
  3. Изпробвах рецептата у дома и много ни хареса наистина станаха много крехки сочни.Поздравления имате много хубави рецепти в блога си често правя някои от вашите сладки! Поздрави от слънчева Варна Диди Радева

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря Диди! Поздрави от мрачен Сиатъл на любимата ни Варна, децата толкова много им хареса във Варна това лято, казаха че ако трябва да избират къде да живеят в България, биха избрали Варна:)

      Delete
  4. МММвкусни и аз ги направих ,и е много лесна рецептата.Благодаря ВИ!

    ReplyDelete

Post a Comment