Кекс с ябълки и орехи

Любимият кекс от моето детсво. 


Comments

 1. Изглежда много вкусен, Танче.
  Като минат постите много искам да го приготвя :)
  А помощничката ти е прекрасна!

  ReplyDelete
 2. Танче, страхотен е. А малката е просто прекрасна. Мама и дъщеря готвят заедно - незабравими спомени. Запазете ги все така красиви. Поздрави,
  Дани

  ReplyDelete
  Replies
  1. Благодаря Дани, много мили спомени са това!

   Delete
 3. И мой любим кекс от детството. Но го правеше баба. Приемствеността в кухнята създава обич и хубави спомени - прекрасна помощничка си имаш. поздрави!

  ReplyDelete
 4. Танитка, колко е пораснала дъщеря ти, даже не можа да позная коя от двете е...
  И кекса харесах, не помня мама да го е правила.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Мерси Веси, това е малката, но те са на еднаква височина с голямата. Много бързо растат за съжаление:)

   Delete
 5. Здравейте, при мен въобще не се получи. Не бухна, а даже напротив стана титлав. Пеках го почти 50 минути. Ползвах тава от йенско стъкло може ли да е това. Благодаря

  ReplyDelete
  Replies
  1. Много съжалявам, че не се е получил. Не е от тавата, аз точно в такава го пекох този на снимката, тестото нещо не е било наред.

   Delete
 6. За съжаление и при мен не се получи - не се изпече. Правила съм много рецепти от Танита, всички са много хубави, но това беше неуспех. Мисля, че ябълките са прекалено много. Танита, 5 ябълки - малки или големи? Можеш ли да ни кажеш колко чаши настъргани ябълки слагаш, може би ще е по-лесно? Освен това, истискваш ли сока на ябълките? Мисля, че това ще направи голяма разлика. Аз изстисках сока, обаче тестото стана много сухо, после прибавих малко от сока - то пък не се изпече. Бих опитала пак, с малко уточнения с инструкциите. Настрана от това - благодаря за страхотните рецепти :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Много съжалявам за разочарованието, ще махна рецептата, докато наистина не премеря колко са ябълките, като чаши. Ползвам следно големи, не ги изцеждам, само този сок, който се е отцедил докато ги стържа, не слагам.

   Delete
 7. Защо не виждам рецептата? Много искам да направя този кекс. :)

  ReplyDelete

Post a Comment