Домашна храна за училище (4)


Продължавам да споделям кутиите с храна, които приготвям за обяд на децата ми в училище. Това са последните кутии от миналата учебна година, които споделях във Фейсбук страницата на блога. Благодаря на всички, които ми писаха, че тези снимки са ги вдъхновили да започнат да приготвят и те домашна храна за училище на децата си. 

Предишни публикации:

Домашна храна за училище (1)

Домашна храна за училище (2)

Домашна храна за училище (3)

Домашна храна за училище 5

Домашна храна за училище 6




"Суши" рулца от киноа и зеленчуци(спанак, авокадо, морков, краставица), киви, ягоди и домашно подквасено кисело мляко






Тортия с пилешко месо, зелена салата, чедър сирене и млечен сос, парченца броколи, моркови и доматчета, плодове


Супа "Тоскана" (http://www.tanitaang.blogspot.com/2014/07/blog-post_26.html), манго и ягоди, мъфин с къпини(http://www.tanitaang.blogspot.com/2014/07/blog-post.html)


Кюфтенца от кайма и зеленчуци http://www.tanitaang.com/2015/05/blog-post_28.html, парченца чушка, зелена салата с краставици, доматчета, репички и ранч дресинг, плодове


Запечени пиперки с извара и сирене (http://www.tanitaang.blogspot.com/2015/03/blog-post_12.html), млечна салата, зелена салата с доматчета, ягоди и боровинки

Кюфтенца от нахут и коприва http://www.tanitaang.com/2015/05/blog-post_25.html, доматки, парченца чушчици и млечен сос, плодове




Агнешко с ориз и спанак (http://www.tanitaang.com/2014/04/blog-post_19.html), зелена салата с краставички, доматчета и репички, ягоди, манго, киви



Руло "Стефани", зелена салата с доматки и краставици, манго, киви, ягоди

Зелена салата с доматки, краставици, морков и моцарела, солени бисквитки, ягоди, манго, папая


Спагети с песто, доматчета и плодове


 Кафяв ориз със зеленчуци по китайски, авокадо, диня и домашен кефир

Телешко с моркови и грах, ориз, мандаринка, хумус http://www.tanitaang.com/2015/11/blog-post_19.html, моркови, краставица, доматчета.

Пържени яйца, доматчета, краставици, сирене, портокал, ягоди, боровинки

Телешко варено, мандаринки и мъфин с боровинки(по тази рецептаhttp://www.tanitaang.blogspot.com/2014/07/blog-post.html, но вместо череши, боровинки)

Ако харесвате моя блог може да ме последвате в Инстаграм и да харесате страницата във Фейсбук!

Comments

  1. Танита, надявам се да продължиш тази инициатива, вашите кутии са абсолютно по наш ( на мен - изпълнителя и на щерката - консуматора :) ) вкус. Много благодаря за идеите! Аз до сега само сутрешна закуска пращах (до обяд е), но от утре два дни в седмицата покрай тренировки, детето ще остава за цял ден в у-ще и ще приготвям обяд и две закуски.
    Поздрави,
    Морена/Маги :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря Морена, много се радвам, че споделяме един и същи вкус към храната:). Тази година продължавам със снимките, все още имам възможност да снимам кутията на малката, защото имам 45 минути между изпращането на голямата ми дъщеря и излизането с малката за училище.
      Поздрави!

      Delete
  2. Здравейте, от къде е закупено малкото термосче? Много ми харесва..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Точно този с бухалчето от няколко години, беше сезонна серия и вече не се продава. Ползвам също и такъв от амазон http://www.amazon.com/gp/product/B00CBFAE5I/ref=s9_hps_bw_g79_i4.

      Delete
  3. Tаня, невероятна си!!! Отдавна търся нещо подобно и твоите предложения са прекрасни. Още довечера ще седнем с малчуганите да подготвим обедното им меню за другата седмица. При нас всеки ден се носи обяд от вкъщи и има дни в които не съм достатъчно изобретателна:) Благодаря ти!!!

    ReplyDelete

Post a Comment